Het belang van snuffelen

Wist je dat snuffelen voor je hond ontzettend belangrijk is? Het is natuurlijk dé manier om informatie te ontvangen over zijn omgeving. Maar het is veel meer. Snuffelen zorgt voor stressverlaging en ontspanning bij je hond. Daarnaast maakt het hem mentaal moe en geeft het hem een voldaan gevoel. Een hond die voldoende tijd krijgt om de wereld via zijn neus te verkennen, is rustiger in huis. Gun je hond dus de tijd om tijdens een wandeling aan die natuurlijke behoefte te voldoen. Of nog leuker: maak eens een snuffelwandeling in een onbekende omgeving waarin je hond de route bepaalt en jij volgt. Goed voor zijn zelfvertrouwen en voor de band tussen jou en je viervoeter!

Pawsitive – dé snuffeltuin voor Breda en omstreken                              

Gun je jouw hond een fijne snuffelervaring? Een moment waarop hij in alle vrijheid zijn neus mag gebruiken en tot rust mag komen? In zijn eentje, zonder andere honden of afleiding om hem heen? Dan zijn jullie van harte welkom bij Pawsitive. De snuffeltuin is op afspraak te boeken op vrijdag- en zaterdagochtend.

 

 

Hoe het werkt

  • Je kijkt via het menu ‘plaatsje reserveren’ welke tijden vrij zijn. Je vult het formulier in en geeft 2 voorkeurstijden aan. Pas als jouw voorkeur bevestigd is, ligt de afspraak vast. Het adres vind je op de contactpagina

  • Lees de snuffeltuinregels 

  • Op de dag van je bezoek, zorg je dat je op tijd met jouw hond bij de poort staat, er is geen bel, ik laat jullie op de afgesproken tijd binnen. Samen gaan jullie de snuffeltuin in, zonder andere honden. Vind je het prettig als ik jullie begeleid tijdens jullie bezoek? Bel of app even. Samen zoeken we dan een geschikt moment.

  • Je doet de halsband of het tuigje van je hond af.

  • Jouw rol beperkt zich tot het observeren van je hond. Dat is alles. Geen aanmoediging of correctie, maar puur kijken en genieten. Je hond mag volledig hond zijn. Fijn voor je hond, fijn voor jou! Zie het als een zen-moment voor jullie beiden ;).

  • Is je hond dol op het zoeken naar voertjes? Laat het me vooraf weten. Dan kan ik die verstoppen. Geef eventuele allergieën door.

  • Je hond bepaalt wanneer het genoeg is. Snuffelen is intensief. Je hond zal signalen geven als hij klaar is. Aan jou de taak om hier op te letten en je hond te volgen. Weten hoe je deze signalen herkent? Lees dan dit artikel

 

De kosten

Een bezoek aan de snuffeltuin is gratis. Zo kan iedere hond zijn eigen fijne moment beleven. Wil je toch een bijdrage geven? Fijn! Met jouw vrijwillige bijdrage kan ik de snuffeltuin veilig houden en verder uitbreiden. De meeropbrengst gaat naar House of Animals, dé autoriteit op het gebied van dierenwelzijn en -rechten. Neem gerust een kijkje op hun website.
 

Dierenasiel Breda

Eén dagdeel per week ontvangt Pawsitive een -steeds wisselende- hond die al lange tijd in het asiel in Breda zit. Het is voor deze honden een moment om uit de stress en de drukte van het asiel te ontsnappen. Het blijft bijzonder om te zien hoe snel ze tot rust komen en ontspannen.
 

Snuffeltuinen Initiatief

Om het belang van snuffelen onder de aandacht te brengen, starte Brigitta Geerlings een paar jaar terug het Snuffeltuinen initiatief. Een snuffeltuin is een omheinde, veilige plek waar een hond zijn neus en andere zintuigen kan gebruiken. Inmiddels zijn er 11 snuffeltuinen in Nederland en dat aantal groeit snel. Je vindt ook snuffeltuinen in het buitenland. Meer weten? Neem een kijkje op: https://snuffeltuinen.jimdofree.com

 

(C) Copyright 2020 HondenThuis "bij Esther"