Esther

Mijn naam is Esther Lips. Al van kleins af aan heb ik honden in mijn leven. Ik kan me dan ook geen leven voorstellen zonder hond. Sinds een paar jaar woon ik op een heerlijke plek in het buitengebied van Breda met zowel een fijn huis als een ruime tuin. Daar ontstond mijn wens om mijn eigen hondenopvang te beginnen. Als mens ben ik rustig en tevreden. Je hond voelt dat en zal dan ook snel op zijn gemak zijn bij mij.

Opleiding & ervaring

Omdat ik van kleins af aan een hondenmens ben, was het al vroeg duidelijk dat ik iets met dieren wilde doen. Daarom meldde ik me aan op de Middelbare Agrarische School in Barneveld. Ik haalde er mijn diploma ‘Zelfstandig beroepsbeoefenaar dierverzorging’ en mijn vakbekwaamheid ‘Honden- en kattenbesluit’. Maar ik wilde meer. Daarom volgde ik daarna verschillende cursussen. Variërend van hondentrimmer tot een paar modules van de opleiding tot gedragstherapeut voor honden. Ook werkte ik een aantal jaar als dierenartsassistente bij een dierenkliniek. Op dit moment volg ik de opleiding tot kynologisch masseur. En ik ben altijd in voor een interessante en vakgerichte cursus of een inspirerende workshop.

Visie

Een hond die ontspannen is. Die lekker kan spelen, maar ook voldoende tot rust kan komen, zodat hij kan herstellen. Dát is waar ik me sterk voor maak. Ik vind het belangrijk dat de honden het fijn hebben met elkaar. Dat doe ik door ze rust, regelmaat en individuele aandacht te bieden. Ik houd de groep bewust klein en neem alleen honden aan die sociaal gedrag laten zien naar soortgenoten. Ook honden voor wie het fijn is als ze wat meer zelfvertrouwen krijgen in een groep, zijn welkom! De gezondheid en veiligheid van je hond staan daarbij altijd op één.
 

De honden

 

Zusje

Mijn topper. Geboren in 2013. Een lekker eigengereide bruine labradordame die zich de kaas niet van het brood laat eten.
Waaks aan de poort, zachtaardig en toegankelijk als je binnen bent.
Een echte gastvrouw die het haar soortgenoten graag naar de zin maakt.
 Teuntje
Sinds 2022 is ons gezinnetje uitgebreid met teckel Teuntje
een sociale, pittige en vrolijke noot.
Opgegroeid in dit volle hondenhuis, die soms zelfs de meest verlegen hond tot spel uit weet te dagen.
 

 

In memoriam: Bonk

Van Bonk moest ik nog niet zo lang geleden afscheid nemen.
Mijn prachtige, lieve zwarte labradorman... Wat heb ik genoten van jouw aanwezigheid.
Je hebt jouw afdruk op deze bijzondere plek achtergelaten.
En ik weet zeker dat je vanaf je wolkje toekijkt hoe het hier allemaal reilt en zeilt.